H-2072 Zsámbék, Nyárfás utca 2. | Telefon: +36 70 886 4878 | E-mail: info@dentinel.hu

Szolgáltatások

Dentinel Klinika - A fogászati specialista

DentinelFogászatunk teljes körű ellátást nyújt minden korosztály számára. Fogorvosaink egy - egy terület specialitási , egységes kezelési terv alapján, egymással konzultálva végzik a kezeléseket , hogy Ön mindig a legjobbat kapja. Klinikánkon a legmodernebb gépekkel, műszerekkel és a legjobb anyagokkal dolgozunk. Mert számunkra fontos hogy Ön elégedetten távozzon.

Ne halogassa tovább, kérjen időpontot ; 06 70 886 4878
All On four

Ezt a technikát alkalmazva akár 4 implantátummal biztosítható a komplett felső vagy alsó fogsor stabil rögzülése. A szájsebész rögtön a beültetés után ráilleszt az implantátumokra egy terhelhető ideiglenes fogpótlást, így Ön akár 24 óra alatt eljut a fogatlanságtól az esztétikailag is tökéletes fogsorig.


Paradontológia

A felnőtt lakosság közel 30-50%-a enyhébb közepensen súlyos parodontitisben szenved. A fogágybetegség súlyos esetben korai fogvesztéshez vezethet. De szerencsére Klnikánkon va rá megoldás. Többet között : lézeres mélykürettálás, ínyplasztika, ínykorrekció.


Altatás

Az altatásban végzett konzerváló fogászati és szájsebészeti beavatkozások egyik előnye, hogy a páciensek teljesen fájdalommentesen részesülnek kezelésekben, így nem kell félelem vagy stressz okozta további tünetekkel számolniuk. Klinikán elérhető; altatás, bódítás.


Ínyplasztika

A mai modern fogászatnak köszönhetően erre is van megoldás. Paradontológus szakorvosaink ínykorrekciós műtéteket végez. A szabaddá vált fogfelszínek fedhetőek saját ínyszövettel, például szájpadlás vagy bölcsességfogak mögötti terület. Elvégezhető ez a műtét efy antiallergén szintetikus anyagok felhasználásával is.


Vérből csontképzés

A PRF módszer lényege az, hogy a páciens véréből egy olyan plazmát választanak ki, mely a beavatkozás helyéhez juttatva segíti a seb gyógyulását és a szövetek regenerációját, valamint csontpótló eljárásként is alkalmazható. Lehetőség van rendelőnkben az implantátum beültetése előtt saját vérből való csontpótlásra mely segíti az implantátum beépülését, gyógyulását.Illetve csonthiány esetén lehetővé teszi a csontpótlást.


Fogkőeltávolítás - Fájdalommentes , ultrahangos fogkőeltávolítás, polírozással

Nagyon sok fogászati betegség alapja a fogkő, eltávolítása ezért is fontosabb mint az sokan gondolják. A szájhigiénia kezelés elhanyagolása fogínysorvadást, rossz leheletet , a fogágy gyulladását, majd elvesztését is okozhatja. Ha fogmosás során vérzés jelentkezik akkor a seben keresztül a véráramba juthatnak a szájban lévő baktériumok , amelyek gócbetegségeket, pl hajhullást okozhatnak


Esztétikus tömés

Az esztétikus tömés megoldást nyújt kisebb vagy közepesen elszuvasodott fogak ellátására. Az érzéstelenítést követően a szuvas rész eltávolításra kerül, ezután a tömés mélységbeli kiterjedésétől függően úgynevezett alábélelő anyag kerül a fogüreg aljára.Ezt követően kerül elkészítésre a fogszínű fogtömés. A kezelés gyors, fájdalommentés és tartós.


Gyökérkezelés

A gyökérkezelés indoka leggyakrabban a fogbél- gyulladás amit a mély szuvasodásból a fogbélbe jutó baktériumok okoznak. A gyökércsatornába és annak falába ilyenkor baktériumok kerülnek, a fogbél szövetei gyulladttá válnak , ez heves lüktető fájdalommal jár. A gyökérkezeléssel a fertőzött csatornafalat is eltávolítjuk , alaposan fertőtlenítjük , majd a csatornát gyökértömő anyaggal feltöltjük. Ez megakadályozza az esetleg a csatornában rekedt baktériumok túlélését. Gyökérkezelésünk előtt röntgenfelvételt készítünk , így tájékozodunk a gyökerek és a gyökércsatornák meglétéről.


Korona-hidak

A fémkerámia koronák fémvázra égetett porcelán leplezéssel készülnek. Hazánkban jelenleg a leggyakrabban alkalmazott fogpótlási módszer. A nikkel mentes ötvözetből készülő fémváz biztosítja a stabilitást , a porcelán leplező pedig az esztétikáért felelős. Egy jól elkészített minőségi és precíz korona akár 10-15 évig is tartó esztétikus megjelenést eredményez viselőjének.


Híd

A híd olyan fogpótlás amellyel a hiányt pótló műfogakat a maradék fogakra, implantátumokra rögzítjük.Vagyis ebben az esetben a foghiány melletti fogak szolgálnak támasztékául. A híd is rendelkezik egy fémvázzal, amely készülhet nemesfém vagy nem nemesfém ötvözetből, valamint titánból. A fémvázra kerül rá a leplezés anyagául szolgáló porcelán, amely különböző színárnyalatokban kerül forgalomba, így harmonizál a szájban elhelyezkedő saját fogak színével.


Porcelán héj

A kerámia és a direkt kerámia héjak készítése azért különösen sikeres napjainkban , mert nagyon kevés fogállomány eltávolításával járnak - nem szükséges a fogakat egyből koronázni - ugyanakkor a héjak rendkívül szépek és tartósak is egyben.
A porcelán héj esetében a fog ajak felőli felszínéből 0,5-1 mm távolítunk el, majd precíziós lenyomatot veszünk, ami alapján a fogtechnikus elkészíti a kerámia héjakat. A héjat egy következő alkalommal ragasztjuk be.


Fogfehérítés

A fehérítési folyamat első lépései mindig a fogkőleszedés és a fogak polírozása. A fogkőleszedés után a fogak külső felületére applikáljuk a fogfehérítő zselét majd speciális fogfehérítő lámpával megvilágítva aktivizálódik a zselében található hatóanyag. A lámpás megvilágítás 3*15 percig tart. A fogfehérítés utáni egy hétben kerülni kell a színes ételek és italok fogyasztását.


Fogimplantátum

A foghiányok pótlásának legmodernebb megoldása az implantátum azaz fogbeültetés. A mai modern fogászatban az implantátumok anyagai szigorúan szövetbarát anyagból készülnek, kilökődési reakciót nem okoznak. Az implantátumot titánból állítják elő. A mesterséges gyökeret a fogorvos az állcsontba ülteti be . Arra a csontosodás után ( min 3 hónap ) hídat, koronát , vagy hídtagokat rögzít. Ezzel az eljárással az implantátumra elkészített pótlás teljes funkcióját képes átvenni. Előnye , hogy amennyiben csak egy vagy két fog hiányzik nincs szükség arra , hogy az ép fogak lecsiszolásával készítsen hidat a fogorvos.


Műfogsor

A teljesen kivehető fogsor , ismertebb nevén protézis vagy műfogsor még ma is a legelterjedtebb fogpótlási módszer. A teljes fogatlanság helyreállításának egyik és jelenleg leggyakoribb módja.
Gazdaságos, természetes hatású, kényelmes.


Fogszabályozás

Sok szülő akkor jön el gyermekével, amikor a gyermek már az összes tejfogát leváltotta maradó fogazatra. Sajnos ekkorra a növekedés nagy része is befejeződött és bizonyos rendellenességek kezelési lehetőségével már elkéstünk. Ezért már 7-8 éves kortól érdemes a gyermeket fogszabályozás szempontjából kontrollra hozni. Az éves kontrollok segítségével behatárolható hogy a gyermek egyéni fejlődési üteme, ezáltal egy személyre szabott kezelési terv alapján tudjuk a növekedést a helyes irányba terelni. Ebben az életkorban az állcsontok még plasztikusak legtöbbször kivehető készülékekkel korrigálható a rendellenesség így a korai kezeléssel kedvezően alakíthatunk az arcprofil kialakulásán, esztétikumon, esetleges beszédhibákon, a később kialakuló állkapocs ízületi panaszokon. Felnőttkorban a növekedés befejeztével előfordulhat, hogy a kedvező esztétikai hatást (súlyos torlódás) és harmonikus arcprofilt egyes fogak eltávolítása árán érhetjük el. A nagyfokú torlódás nemcsak esztétikailag zavaró, hanem a fogszuvasodás és fogágybetegség kockázatát is növeli.

A fix fogszabályzó készüléket a fogakon egy speciális ragasztási technológiával rögzítjük.


Homokfúvás – Air brush

Az ultrahangos fogkőeltávolítás után apró fogkődarabkák és elszíneződések még maradhatnak a fogakon. Az air-brush eljárás ezeket távolítja el tökéletesen, továbbá teljesen simává is teszi a fogfelszínt. Az air-brush kezelés úgy működik, hogy víz és rendkívül finom "só" keverékét az eszköz porlasztja rá nagy nyomással a fogfelszínre. Az ízesített anyag még a nehezen tisztítható fogközökbe is bejut, és kíméletesen távolít el minden elszíneződést a fogak felszínéről is. Használatát követően a száj tökéletes tisztasága érzékelhetővé válik.A kezelés egyáltalán nem fáj, sőt egy kellemes masszírozó hatása van az ínyre.


Direkt héjazás

A direkt héjakkal a tökéletes mosolyt fehér és egyenletes fogakkal érjük el, így akár egy ferde fog is újra széppé tehető, segítségével számos apróbb esztétikai probléma kijavítása is lehetséges: kiálló fog korrigálása, fogak közötti rések eltüntetése , a fog formájának megváltoztatása, metszőfogak balesetes éltörésének restaurálására,fogak tartósan fehérebbé tétele.


ONLINE IDŐPONTKÉRÉS »

Felszereltség

Klinikánk KAVO Primus és KAVO Estetic E70 berendezésekkel felszerelt. A KAVO gépekre jellemző az innováció a német precizitás és a tökéletes minőség.

A berendezések maximálisan biztosítják a betegek kényelmét és elősegítik orvosaink precíz munkáját. Tökéletes munkakörülményeket teremtünk, amivel elősegítjük az Önök gyors felépülését.

Betegeink ellazulását biztosítja az állítható kezelőszék, ezáltal az orvos könnyebben hozzáfér a nyitott szájban a fogakhoz , ami optimalizálja a kezelést.

Klinikánk mindenre kiterjedően biztosítja a higiéniás feltételeket.

KAVO

<>

Üdvözöljük a Dentinel Klinika oldalán. Segíthetünk Önnek ? Készséggel válaszolunk minden kérdésére!
Üdvözöljük a Dentinel Klinika oldalán. Segíthetünk Önnek?
Készséggel válaszolunk minden kérdésére!

© Copyright 2021 Dentinel | Dentinel Kft. - Minden jog fenntarva! | Impresszum | Sitemap